Teknovation Logo



 

DI: Godt at unge mærker succesen ved at have et arbejde

  • Ungeløftet-initiativet får ros med på vejen fra DI-vicedirektør Steen Nielsen.

22. oktober 2024, kl. 14:22 

DI roser den aktuelt indgåede politiske aftale om Ungeløftet, der skal få flere med, og erhvervsorganisationen opfordrer til, at man forbedrer aftalen ved betragte unge som jobparate i jobcentrene.


For mange unge er i dag hverken i gang med arbejde eller i færd med en uddannelse, og derfor har regeringen sammen med flere partier tirsdag lavet aftalen; Ungeløftet, som skal hjælpe de unge nærmere arbejdsfællesskabet. Initiativet får ros med på vejen fra DI, fastslår vicedirektør Steen Nielsen, der er chef for arbejdsmarkedspolitik i DI:

"Flere unge skal ud på virksomhederne for at få nogle erfaringer fra en arbejdsplads og mærke succesen ved at bidrage til at løse opgaverne i en virksomhed. Det er meget positivt, at partierne nu har lavet aftale, som skal hjælpe de unge uden uddannelse og job videre, og at der netop er et stort jobfokus i aftalen," siger vicedirektør Steen Nielsen, der også har fidus til, at der skal laves et partnerskab om et ungeløfte, og han tror ikke, det bliver svært at finde deltagere til partnerskaber blandt DI’s 20.000 medlemsvirksomheder:

"Mange virksomheder gør allerede en stor indsats i dag ved at ansætte unge, som har forskellige udfordringer og derfor har brug for ekstra støtte og en større opmærksomhed på de rammer virksomhederne giver dem på arbejdspladsen," siger Steen Nielsen, og fortsætter:

"Virksomhederne har brug for de unge ude på arbejdspladserne, men de ansætter dem jo i høj grad også, fordi virksomhederne oplever, at det giver mening for både medarbejdere og ledere at hjælpe udsatte unge, ligesom der selvfølgelig er en gevinst for de unge selv".

Virksomhederne er dog ikke eksperter i alle de udfordringer, som de kan møde, når de har unge på virksomhederne med forskellige udfordringer:

"Når en virksomhed for eksempel gerne vil skabe de bedste arbejdsbetingelser for en ung med autisme, skal den måske have hjælp til det. Derfor er det godt, at der i aftalen er fokus på at støtte de unge og give en helhedsorienteret indsats," fastslår Steen Nielsen.

I DI håber man, at aftalen vil blive fulgt op af en politisk aftale om, at de unge kan blive betragtet som jobparate i jobcentrene, så de skal stå til rådighed for et job. Sådan er det nemlig ikke i dag.

- Mange unge har allerede forsøgt sig med uddannelse flere gange. En forpligtigelse til at stå til rådighed for et job kan være med til at understøtte, at flere kommer ud på en arbejdsplads og får nogle erfaringer. Erfaringer som senere kan kvalificere og motivere de unge til at gennemføre en uddannelse, forklarer Steen Nielsen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik