Teknovation Logo






www.teknovation.dk > Spåntagende metalbearbejdning
  • Cookies politik
  • English
 

Cirka 35.000 var forbi BiMu 2024

  • Forrige uges BiMu-messe i Milano havde cirka 35.000 besøgende i det moderne messekompleks Fieramilano Rho.

21. oktober 2024, kl. 11:56 

Den førende italienske metalbearbejdningsmesse i lige årstal, BiMu-messen, er netop afviklet i sin 34. udgave, og tiltrak cirka 35.000 besøgende, der over de fire dage kunne besigtige 750 udstillere i hallerne i Milano.


9. til 12. oktober afvikledes den 34. BiMu-messe i Fieramilano Rho-messecentret, cirka 15 minutters Taxa-kørsel fra Malpensa-lufthavnen ved Milano.

De i år omtrent 750 udstillere var fortrinsvis hjemmemarkedsproducenter samt agentur-virskomheder fra producenter med interessser i den italienske metalbearbejdende industri, og det tiltrak i år cirka 35.000 besøgende, hvoraf omtrent 4.000 var studerende, oplyser arrangørerne, anført af den italienske fabrikantforening for maskiner til metalbearbejdning; UCIMU-Sistemmi Per Produrre.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Fabrikantforeningen oplever - i lighed med øvrige vesteuropæiske producenter - stor mangel på kvalificeret arbejdskraft i disse år, og havde derfor i år organiseret flere aktiviteter målrettet skolernes ældste klasser og gymnasieklasser, for at tiltrække flere unge til metalfagenen.

Et af initiativerne var en job-introduktion, hvor man havde allieret sig med tekniske studerende fra Milanos teknologiske universiterer, der som tutors, tilbød at vise besøgende skoleklasser rundt. Hertil var der igen i år på messen et RobotGames-område, som de i alt 55 tuturs også introducerede for de unge area, og hvor de udstillende virksomheder kunne søge dialog med interesserede unge over de fire dage.

Fabrikantforeningens direktør Alfredo Mariotti sammenfatter initiativerne som succesrige, og lovende for at tiltrække flere unge i fremtiden, og glædede sig også over, at der hos de deltagende italienske producenter også var god repræsentation fra eksportmarkederne, så man også kunne understøtte de mange lanceringer til øvrige nationers beslutningstagere.

Den 35. BiMu planlægges holdt i 2026, ligeledes i Fieramilan Rho-komplekset i oktober, på endnu ikke besluttede datoer. Det bliver samtidig 70 året for den første messe i 1954, dengang i et messekompleks tættere på Milanos centrum.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik