18. december 2024, kl. 10:32
Siden 2018 har IMAS A/S hvert år udarbejdet et CO2-regnskab sideløbende med sit årsregnskab. Nu har maskinfabrikken i Greve også udarbejdet sin første ESG-rapport i samarbejde med Aarhus Universitet. Desuden kan man nu dokumentere CO2-aftryk pr. fremstillet emne.
En ESG-rapport, der er udarbejdet på baggrund af den frivillige standard for SMV’ers ESG-rapportering, som et led i IMAS’ deltagelse i ”ESG – fra rapportering til forretning”, et projekt, som støttes af Industriens Fond, er nu offentliggjort.
”Vi har i mange år haft et stort fokus på at gøre vores produktion mere bæredygtig og klimavenlig. Og siden 2018 har vi årligt udarbejdet et CO2-regnskab i forbindelse med vores årsregnskab,” forklarer direktør Nina Sherman fra IMAS, og tilføjer:
Annonce - artiklen fortsætter under banneret
”Nu har vi udarbejdet den første ESG-rapport, som påviser effekten af IMAS’ mange konkrete indsatser for at opnå større bæredygtighed. Fremover vil vi hvert år sideløbende med CO2-regnskabet udarbejde vores ESG-rapport”.
Ydermere har projektet gjort det muligt for IMAS at dokumentere det CO2-aftryk fra hvert enkelt emne, der fremstilles på fabrikken.
”CO2-aftryk pr. emne er nu integreret i vores ERP-system, så vi kan imødekomme vores kunders behov for at inkludere emnernes klimabelastning i deres egen rapportering,” forklarer Nina Sherman.
”Hvis kunderne ønsker det, kan vi nu helt præcist sige, hvor meget CO2 der går til at producere hver enkelt komponent,” siger hun.
IMAS er eksempelvis med i DI’s Netværk for cirkulær økonomi, et forum for virksomheder, der arbejder med og ønsker at blive opdateret på cirkulær økonomi. Samtidig har virksomheden gennem mange år investeret i den grønne omstilling.
Det gælder både optimering af fabrikkens lys, udskiftning af alle fabrikkens vinduer, ventilation og varmeforsyning, udfasning af gas og opvarmning med solcellestrøm og varmepumpe, arbejde med affaldssortering og minimering af materialeforbrug og transport.
”Da muligheden bød sig for at deltage i Industriens Fond-projektet og få hjælp fra Aarhus Universitet til at lave vores ESG-rapport, slog vi naturligvis til,” siger Nina Sherman.
Hvis kunder ønsker det, kan de rekvirere IMAS’ ESG-rapport. Heri kan man blandt andet læse om, hvordan det går med de miljø- og ressourcemål, som IMAS har forfulgt de seneste år, såsom at reducere vandforbruget i produktionen med 20 procent, at reducere elforbruget i produktionen, på trods af vækst, ved installation af solceller på taget, at udskifte fabrikkens vinduer, ventilation og etablere opvarmning med solcellestrøm og varmepumpe, at reducere det samlede CO2-aftryk – som virksomhed på baggrund af den baseline, der er etableret i den nyeste opgørelse – fra år 2021. At opgørelsen viser 42,7 tons CO2-e i Scope 1; 75,9 tons CO2-e i Scope 2 samt en total på 118,6 tons CO2-e. At IMAS i 2021 udledte 116 tons CO2-e pr. millioner kroner omsætning, og har et mål om at reducere det med 42 procent frem mod 2030.
”E’et i ESG fylder naturligvis meget hos os, da maskinfabrikker typisk er meget energitunge virksomheder,” siger Nina Sherman.
Men også når det gælder social bæredygtighed er IMAS kommet et godt stykke vej. Således er for eksempel 25 procent af maskinfabrikkens medarbejdere kvinder.
”Hos os handler governance om gode arbejdsforhold og høje standarder for sundhed og sikkerhed for medarbejderne, og det kan man også finde beskrevet i vores nye ESG-rapport,” understreger Nina Sherman.