22. april 2025, kl. 15:54
DMG MORI har midt i april genåbnet virksomhedens Nara-værk, der er placeret på stedet, hvor Mori Seiki i 1948 blev grundlagt. Den aktuelle genåbning sker efter en større renovering, og ifølge producenten, er der nu tale om verdens største fabrik dedikeret til automatiserings- og systemløsninger til CNC-maskiner.
Nara-værket var i mange år centrum for Mori Seiki (der siden er blevet DMG MORI) og produktionen af den japanske producents værktøjsmaskiner. Værket blev i 2016 tilføjet en 5.000 kvadratmeter stor fabrik til systemløsninger inden for automation.
Efter at have oplevet en stigende efterspørgsel på automatiseringsprodukter faldt valget på at flytte selve produktionen af CNC-værktøjsmaskiner fra Nara-værket til det store Iga-værk, for i stedet at kunne renovere maskinsamlingsområdet med henblik på at gøre plads til samling og udvikling af automatiserings- og systemløsninger
Annonce - artiklen fortsætter under banneret
Nærmere bestemt er området nu fire gange større end før med ca. 20.000 kvadrateter, hvilket, ifølge producenten, har transformeret værket til dét, de betegner som verdens største fabrik for fremstilling af automatiserings- og systemløsninger inden for værktøjsmaskinindustrien.
Saki Corporation, der er gruppens specialistselskab inden for AOI-systemer til AI- og EV-kredsløbskort, flyttede i februar ind på stedet og påbegyndte driften, og Magnescale bliver det næste selskab i gruppen, der slutter sig til fabrikken, da der åbnes en Laserscale-produktion i 2026, påpeges det.
Løsningerne, der fremstilles her, er producentens automatiseringssystemer, der er skræddersyet til den enkelte kundes emneform, fabrikslayout, arbejdsskift og produktionsmængder.
Ingeniørerne på sitet arbejder således med fuldt integreret produktion fra design til montering og godkendelse, herunder forskellige funktioner som pallette- og emnehåndtering. Automatiseringssystemerne kan nå en længde på mere end 100 meter, og udviklingen og produktionen er understøttet af in-house samling af styringsskabe og prototyper til elektriske paneler, fremhæves det.
Hvert system samles før afsendelse for grundigt at kontrollere dets præcision og funktionsdygtighed så kunderne kan opleve en hurtig idriftsættelse efter levering.
Alt i alt består Nara-værket af tre fabrikker (nord, syd og e-kabinet-fabrikken) og en seksetagers kontorbygning med cirka 220 ansatte. F&U-afdelingen for automatiseringssystemer ligger på 3. og 4. etage og på 5. og 6. etage er der et stort seminarrum med plads til op til 100 deltagere, en café for medarbejderne og et bibliotek med over 1.200 bøger.
Endelig er taget udstyret med store solpaneler, der muliggør bæredygtig produktion med vedvarende energi, herunder al aircondition og belysning i bygningerne, konstateres det.