Teknovation Logo



  • Cookies politik
  • English
 

Jesper Wengel dekan for Engineering på AAU

  • Jesper har blandt andet lang erfaring med undervisning og har i perioden 2016 til 2021 været bestyrelsesmedlem for Danmarks Frie Forskningsfond, DFF. Han fylder 61 år den 22. oktober, er gift og flytter sammen med sin familie til Aalborg, hvor han som udgangspunkt vil arbejde fra, fremhæves det.

17. oktober 2024, kl. 12:08 

Aalborg Universitet har ansat professor Jesper Wengel som dekan på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet Engineering med tiltrædelse 1. december 2024.


Jesper Wengel kommer fra en stilling som prodekan for innovation og samfundsrelationer ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Som dekan på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet Engineering får AAU det, universitetet betegner som en højt profileret forsker og erfaren entreprenør.

Han er uddannet inden for kemi og biologi fra det daværende Odense Universitet, hvorfra han fik sin ph.d-grad i 1992.  Som 32-årig blev han i 1996 udnævnt til professor i bioorganisk kemi på Københavns Universitet, hvorfra han i år 2000 vendte tilbage til Odense og Syddansk Universitet.

Her var han indtil 2023 leder af forskellige centre og forskningsprojekter med støtte fra blandt andet Danmarks Grundforskningsfond, Villum Fonden og EU blandt andet et ERC Advanced Grant.

Med sin forskning har han muliggjort etableringen af flere virksomheder, og han har selv i perioder været direkte involveret i drift og udvikling af kommercielle selskaber inden for biotek og livsstil, fremhæves det.

"Jeg vil have fokus på, at fakultetet fortsat er med helt fremme i udviklingen af fremtidens løsninger på de ret vilde udfordringer, som verden er lige midt i," udtaler Jesper Wengel, der er 60 år, i forbindelse med annonceringen af ansættelsen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik