Teknovation Logo
robot

 
  • Implementering af AI er en fordel på det globale marked, vurderer David Treiberg, der salgschef for Pax8 i Danmark og de øvrige nordiske lande samt Baltikum.

20. juni 2024, kl. 09:54 

Virksomheder ser potentiale i AI

Langt de fleste mindre virksomheder er bevidste om, hvilket potentiale AI rummer – men mange har ikke ressourcer til at implementere, påpeges det i Pax8 og Channelnomics' aktuelle rapport; SMB AI Buying Trends.


Ifølge en undersøgelse om indkøbsmønstre i små og mellemstore virksomheder, siger 80 procent, at virksomhederne risikerer at blive sat tilbage i konkurrencen, hvis de ikke satser på kunstig intelligens, AI. Samtidig angiver 87 procent, at de allerede nu er bevidste om, hvordan investeringer i AI vil være fordelagtige på langt sigt, fremhæver Pax8, der står bag undersøgelsen, der er udført i samarbejde med Channelnomics, og offentliggjort i rapporten "SMB AI Buying Trends".

"Mindre virksomheder er mere fleksible og hurtigere til at tilpasse sig til omgivelserne end store virksomheder. Dertil kommer, at Norden jo er kendt for sin innovative og fremsynede virksomhedskultur. Når det handler om at implementere AI, tror jeg, at disse aspekter kan være en stor fordel på det globale marked," siger salgschef David Treiberg, Pax8 Nordic & Baltikum.

De små og mellemstore virksomheder ser i overvejende grad AI som afgørende for fremtidig vækst og konkurrenceevne. 96 procent af virksomhederne giver udtryk for, at de er klar til at købe flere AI-systemer og AI-værktøjer inden for de kommende 12 måneder. Denne kraftige forøgelse drives af forskellige faktorer, hvor europæiske virksomheder ligger i top, når det gælder prioritering af udvikling af nye distributionssystemer (54 procent), hvilket afspejler de europæiske virksomheders markante fokusering på innovation og bæredygtige forretningsmodeller. De europæiske virksomheder lægger også betydelig vægt på at være tilpasningsdygtige i forho ld til forandringer i markedet. Men trods viljen til at udvikle viser undersøgelsen, at mange har svært ved at integrere AI.

Når små og mellemstore virksomheder forsøger at udnytte potentialet ved AI, viser der sig som nævnt at være en række forhindringer, som understreger den kompleksitet, der præger AI-integration. Disse forhindringer spænder over en række forskellige områder, hvor europæiske virksomheder især peger på manglende interne kompetencer, bekymring for IT-sikkerheden, utilstrækkelig infrastruktur samt problemer med integration med eksisterende systemer. Disse forhindringer understreger, at integration af AI ikke er noget, man bare lige sætter i værk. Man er nødt til at indtænke eksempelvis infrastrukturberedskab, sikkerhedsovervågning, kompetenceløft og systemkompatibilitet.

Interesserede kan læse hele rapporten SMB Buying Trends ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik