Teknovation Logo



 

Testbænk til 25 MegaWatt vindmølle-hovedlejer

  • R&D Test Systems er med på WindEnergy 2024 i Hamburg, den 24. til 27. september, hvor man kan høre nærmere om den store LORC-testbænk, som er under opførsel.

19. september 2024, kl. 14:48 

R&D Test Systems meddeler, at man har færdiggjort fundamentet til den mest kraftfulde testbænk til dato inden for vindmøllehovedlejer. LORC er ejerne af hovedlejertestfaciliteten, som bliver leveret i 2025.


Et 3.700 metriske tons stort fundament er nu på plads, og R&D Test Systems kan gå i gang med at designe og svejse ten rekordstor testbænks dele, der skal udføre ekstreme belastningstests på hovedlejer til 25 MegaWatt vindmøller. Med levering i 2025 er testbænken den næste store testbænk hos Lindø Offshore Renewables Center, LORC, på Lindø.

"Det er en anerkendelse af vores evner til at udføre Large Scale-testbænke, at LORC har valgt R&D Test Systems til at bygge den mest kraftfulde testbænk til hovedlejearrangementer. Fundamentet er færdigt, og vores ingeniører har designet de systemer, der vil påføre de kraftigste belastninger for at kunne simulere ikke kun de hårdeste vindkkræfter, men også effekten af vind, der kommer fra forskellige retninger," siger R&D's Key Acconut Manager Peter Winther.

En væsentlig del af testbænken er R&D Test Systems' velprøvede "belastningsenhed", som vil være i stand til at levere ekstreme bøjninger og kræfter til det testede hovedlejearrangement.

Enheden kan påføre seks aksiale belastninger til hovedlejearrangementet - tryk-, horisontale og vertikale kræfter samt moment, hældning og krængningsmoment – belastningsenheden vil kunne påføre bøjebelastninger på mere end 100 MegaNewtonmeter og trykkraft på mere end 10 MegaNewtonmeter. Belastningsenheden gør det muligt for testbænken at simulere effekten af mange års vindforhold på blot nogle få måneder.

Testbænken vil blive designet til at teste både gear- og direkte-drevne hovedlejearrangementer, de to primære lejesystemer til vindmøller. Derudover er den designet med en fleksibel, opgraderbar konstruktion, der muliggør test af fremtidige lejebaserede teknologier.

Et team på 35 fuldtidsansatte ingeniører startede arbejdet på testbænken hos R&D Test Systems' hovedkvarter lige udenfor Aarhus tidligere i år. Udover el-, system-, software- og maskiningeniører vil projektet trække på ekspertise fra bygningsingeniører for at konstruere det armerede betonfundament, der er stærkt nok til at modstå ekstreme vindbelastninger under tests. Projektet har modtaget et tilskud på 10 millioner euro fra det danske GreenLab-program.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik