Teknovation Logo



 

30 millioner til udvikling af antennemåleudstyr

  • Målingerne kommer til at foregå ved hjælp af droner, som nemt vil kunne tilgå flyet eller skibet og undersøge signalerne fra luften.

15. oktober 2024, kl. 11:16 

Innovationsfonden har bevilget 30 millioner kroner til et projekt med AAU, SDU og dronefirmaet Quadsat, der skal udvikle et dansk produceret antenne-målesystem, som kan anvendes af store virksomheder i hele verden.


Projektet løber over de kommende fire år og kan gøre en stor forskel for virksomheder i Danmark såvel som globalt, fremhæver Aalborg Universitet, AAU, i en pressemeddelelse.

Ønsket er at producere et målesystem, der kan måle den kommunikation, der bliver sendt ud fra blandt andet fly og skibe med elektromagnetiske signaler.

Nærmere bestemt skal systemet sørge for, at den energi, der anvendes til at udsende signalerne, bliver brugt så hensigtsmæssigt som muligt, såvle som at forhindre signalerne i at forstyrre anden kommunikation.

Alt i alt skal det blive muligt med dronesetuppet at kunne foretage tjek når som helst og hvor som helst.

Ifølge projektleder ved AAU Gert Frølund Pedersen er håbet også at kunne byde inde med en løsning i markedet, der ikke koster 100 millioner kroner. 

Efter planen skal den første version være færdig om 18 måneder til test ved relevante antennefaciliteter, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik