Teknovation Logo
robot

 
  • Emne 3D-printet emne i inconel med kølekanaler. Billedet er lavet ud fra 3D-røntgen CT-målinger, fremhæves det.

29. november 2022, kl. 13:54 

Forbedret CT-skanning af metalkomponenter

Store metalemner kan nu kontrolleres med hidtil uset høj nøjagtighed ved hjælp af ultrakraftigt 3D-røntgenskanningsudstyr, fremhæver Force Technology.


Netop installeret udstyr ved den fælleseuropæiske forskningsfacilitet, ESRF, i Frankrig muliggør nu 3D-røntgen CT-skanning af store metalemner med en hidtil uset høj opløsning, oplyser danske Force Technology. 

Ifølge GTS-instituttet bliver det dermed muligt at identificere de hyppigst forekommende fejl i 3D-print-emner med ikke-destruktive røntgenmålinger.

ESRF-faciliteten producerer røntgen, der er 100 milliarder gange stærkere end det, der kan opnås i et normalt laboratorie. Og i år har de opgraderet udstyret til at kunne foretage røntgenenergier på 350 kiloelektronVolt, keV, fremhæver Force Technology.

Udstyret, der grundelæggende er til forskningsopgaver, er dog også tilgængeligt til kommercielle målinger, og GTS-instituttet har været en af de første kommercielle kunder, der anvender det med gode resultater, fremhæves det.

Nærmere bestemt er 3D-printkvaliteten af to 3D-printede inconelemner med en diameter på op til 80 mm blevet undersøgt med en opløsning på 0,023 mm.

Ifølge Force Technology, har det således været muligt at foretage geometriske sammenligninger med CAD-modellen med ultrahøj kvalitet.

Dertil har de detekteret tilstedeværelsen og hyppigheden af afvigelser som variation i overfladeruhed, enkeltpartikler på ellers glatte overflader, små kanaler og hjørner, der ved en fejl er blevet udfyldt i printprocessen, og uventede huller i emnet.

Interesserede kan henvende sig til Force Technology, hvis de ønsker hjælp til at undersøge emner med det nye banebrydende udstyr, fremhæver GTS-instituttet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik