Teknovation Logo
robot

 
  • Både de to DMG MORI CNC-maskiner og de tre tilføjne lærlinge er en investering i fremtiden for Koldingvirksomheden.

15. oktober 2019, kl. 07:02 

Millioner til lærlingemaskiner

Kolding-virksomheden Rolf Schmidt Industri Plast har aktuelt foretaget endnu en millioninvestering i maskinparken. Yderligere to bearbejdningscentre er installeret, og de kommer både kunderne og lærlingene til gode, fremhæver virksomheden.


Rolf Schmidt Industri Plast A/S har aktuelt investeret 5,3 millioner kroner i yderligere to CNC-bearbejdningscentre, oplyser direktør Flemming Andreassen, som samtidig har indgået aftale med tre lærlinge:

”Vi skal være en attraktiv arbejds- og læreplads. Det er vi blandt andet ved at tilbyde den seneste teknologi. Naturligvis handler det om den samlede pakke med gode forhold og en varieret arbejdsdag, men moderne maskiner har stor betydning for vores tiltrækningskraft”, siger direktøren og uddyber, at de nye DMG MORI-bearbejdningscentre øger fleksibiliteten i produktionen markant, da det er såkaldte multitaskingmaskiner, der både kan dreje og fræse.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


De seneste CNC-maskiner er forberedt for samkørsel med robotter, men Flemming Andreassen forventer ikke det bliver aktuelt i nærmeste fremtid. De fem robotceller man allerede har i drift bruges til større serier, mens de to aktuelle indkøb primært skal programmeres til specialemner i små serier. Det er netop de mindre serier, der er kernekompetencen i Kolding, og grunden til det vedholdende fokus på uddannelse af industriteknikere.

”Vi skal skabe vores egen fødekæde, firkantet sagt. Arbejdsopgaverne i produktionen kræver konstant menneskelig involvering, da maskinerne skal programmeres adskillige gange i løbet af dagen. Derfor involverer vi os, og samarbejder med erhvervsskolerne for at gøre uddannelsen attraktiv”.

Blandt specialemnerne som kræver fuld opmærksomhed er de snegle og twistere, som fyldindustrien og den globale bryggerisektor er storaftager af. Et stadig voksende forretningsområde hos Rolf Schmidt Industri Plast, da konkurrencen i Europa består af et overskueligt antal udbydere. Derfor giver det god mening at udstille på verdens største bryggerimesse i Nürnberg, Brau Beviale, som løber af stablen i november måned.

”Vi er efterhånden fast inventar dernede. Det er en målrettet messe med deltagere fra hele kloden. Vi får ikke ordrerne med det samme, men til gengæld er der en langtidseffekt af deltagelsen. Når behovet opstår, husker de os. Vi får nye kunder efter hver messe.”, fastslår Flemming Andreassen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik