Teknovation Logo
robot

 
  • Det er Randers Tandhjulsfabriks faste servicepartner, Nordelektro, der har stået for at retrofitte den store Liebherr LC 1002 fra 1989. Nordelektro-salgschef Jesper Storm Simonsen (t.h.)og hans kollegaer ser frem til endnu en spændende opgave på tandhjulsfabrikken, hvor to Omron TM12-robotter snart sættes i drift.

13. november 2019, kl. 08:41 

Omron TM12-løft og retrofit Liebherr

Randers Tandhjulsfabrik A/S har aktuelt investeret et millionbeløb i at retrofitte en stor Liebherr CNC-maskine. Samtidig har man lagt en ordre på to Omron TM12-robotter, som kickstarter en større strategisk omstilling af produktionen, når de sættes i drift omkring årsskiftet.


Kapaciteten til fortanding har fået et løft hos Randers Tandhjulsfabrik, hvor en stor Liebherr LC 1002 fra 1989 nu er tilbage for fulde omdrejninger efter opgradering med blandt andet en Siemens 840D SL-styring.

Med investeringen har fabrikschef Lars Bo Nielsen fået mulighed for at imødekomme en stigende efterspørgsel på tandhjul, ud over at man nu også har kunnet føje endnu en betydelig kunde til, siger han.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det er Nordelektro, som i forvejen står for at servicere og vedligeholde maskinparken hos Randers Tandhjulsfabrik, der har stået for business casen med at investere godt en millioner kroner i at retrofitte den gamle Liebherr, som også omfatter nogle styrker, som fabrikkens øvrige fortandings-maskiner ikke har, oplyser Lars Bo Nielsen.

Han fremhæver, at det er en stor og tung maskine med en meget høj stabilitet. Det gør, at plattefræserne kan køre med flere omdrejninger end på de øvrige fortandings-maskiner. Samtidig har maskinen en anden opbygning, og så har den kranbetjening, hvilket giver mulighed for at løfte store emner direkte ind, og derved nedbringe produktionstiden, fortæller Lars Bo Nielsen.

Renoveringen er et led i en større investeringsplan, hvor Virksomheden i løbet af de sidste par år har købt flere maskiner, og netop har lagt en ordre på to Omron TM12-robotter, som kickstarter en større strategisk omstilling af produktionen med mere automatisering, der skal supplere de eksisterende, stationære robotter, som er installeret på flere af firmaets store maskiner. De aktuelt mindre robotter kan indgå i et meget fleksibelt setup, hvor de to robotter kan flyttes mellem fire forskellige maskiner til fortanding, slibning og afgratning. Det gør, at virksomheden både får en hurtigere gennemløbstid og en udvidet produktionstid, fordi robotterne kan arbejde døgnet rundt, fortæller Lars Bo Nielsen.

Investeringen i robotterne er foretaget i samarbejde med Nordelektro, som også kommer til at stå for at sætte robotterne i drift – i tæt samarbejde med produktionsfolkene på fabrikken.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

Mest læste

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media