Teknovation Logo
robot

 
  • Mazak har netop fået maskinen til DAMRC leveret ved teknologicentret i Herning, hvor installation pågår i disse dage.

25. maj 2020, kl. 07:09 

Kompakt fem-akset Mazak hos DAMRC

De første Mazak CV5-500-centre er nu landet i Danmark, og et af dem opstilles ved Danish Advanced Manufacturing Research Center, DAMRC, oplyser Mazak Danmark.


Der er åbnet op for salget af Mazaks prisattraktive fem-aksede center, CV5-500, der blev vist første gang på EMO 2019 i Hannover.

Maskinen er der idéudviklet, konstrueret og produceret ved Mazak Europe i Worcester, England, er nu også landet i Danmark, hvor et af de første fræsecentrer af model CV5-500 er under installation ved DAMRC i Herning.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det er en af hele fem aktuelle leverancer af maskinen i Danmark, og det ventes, at flere kommer til, når først flere får lejlighed til at besigtige mulighederne med den alsidige fem-aksede maskine, lyder det fra Mazak Danmark.

Videre fremhæves det, at den har en høj, stiv konstruktion med et fuldt understøttet rundbord, der kører i Y-aksens retning under X-aksen, og i sidste ende leverer en yderst nøjagtig og samtidig kompakt bearbejdningsløsning.

CV5-500 er således udstyret med en særligt designet fræsespindel og X-akse for at opretholde en høj stivhed selv under fuld udstrækning af Z-aksens vandring. Den er udstyret med en spindel på 12.000 omdrejninger/minuttet, der er i stand til at yde en høj ydelse på 18,5 kiloWatt og 119,4 Newtonmeter, hvilket gør den velegnet til bearbejdning i en lang række materialer. En valgfri spindel på 18.000 omdrejninger/minuttet, der inkluderer køling af X-, Y- og Z-aksens kuglespindler for termisk stabilitet, er også tilgængelig og velegnet til højhastighedsapplikationer, fremhæver Mazak.

Det fem-aksede center er udstyret med et Sankyo-bord, der med høj stivhed, drevet med rullehjul, giver en bred rotationsvinkel, specielt 220 grader i B-aksen og 360 grader i C-aksen. Maskinen leverer derfor alsidig ydeevne med ilgangshastigheder på 36 meter/minuttet i X-, Y- og Z-akserne og kan bearbejde emner op til diameter 500 gange 320 millimeter og op til 200 kilogram i vægt. Derudover opretholder Thermal Shield-systemet stabil nøjagtighed ved at anvende automatisk kompensation til at eliminere temperatursvingninger.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik