13. maj 2022, kl. 10:42
Nr. 6 - 2022 Niebuhr Gears har en fabrik i Kina og i Danmark og kan vælge, hvor det er mest rentabelt at producere. De rå omkostninger er dog så godt som ens, og lige nu gælder det bare om at holde på hatten og følge med ordrevæksten, fremhæver indehaver og administrerende direktør Rasmus Niebuhr.
Efter at have været i spidsen for virksomheden i 24 år, har den ingeniøruddannede direktør, og anden generation i familievirksomheden, Rasmus Niebuhr ikke bare rundet sommer nummer 50 (sidste år). De utallige udfordringer, som en underleverandør inden for metalindustrien bliver udsat for, har sat sine spor i den tilgang, han har til omverdenen:
”Jeg er blevet lidt mere hårdhudet. Man indser, at man ikke kan stille alle tilfredse. Jeg vil ikke sige, at jeg er blevet mere kynisk, men nok mere moden. I dag sover jeg godt om natten, hvor, da jeg var yngre, var det sværere ikke at tagearbejdet med hjem. Nu ved jeg, at kriser kommer og går, og at svære beslutninger ofte er en katalysator for forandringer til det bedre,” fortæller Rasmus Niebuhr i det aktuelle Teknovation - nr. 6(2022.
”Dagens samfund herunder industrien er hundrede procent afhængig af ny viden og teknologi for kunne klare sig. Og det er derfor, vi gør det så godt i Danmark,” siger han.
Og når hele havet stormer, så er det oplagt at se ind ad og fokusere på de faktorer, hvor optimeringer faktisk kan planlægges. Her er den seneste viden om digitalisering, automatisering og optimering på toppen af dagsordenen, uddyber han.
Rasmus Niebuhrs tilhører den generation, der har taget den danske metalindustri fra manuelle til i dag næsten udelukkende CNC-maskiner. Og det kræver en type medarbejdere, der kan være med til at udvikle produktionen, så den bliver billigere gennem højere oppetid.
Et digitaliseringsprojekt, som virksomheden de seneste tre år har arbejdet med, er overvågning af maskinerne med Cimco-software. I dag kan alle nøgle-CNC-maskiner (cirka 50 i Ikast) følges i realtid, og der kan reageres med det samme ved stop.
Men, det kræver også, at stop registreres og beskrives. Derved kan der udvikles strategier, somkan sættes ind, i stedet for bare at løse det kortsigtet:
”Er nedetid en konsekvens af ventetid på en operatør til værktøjsskift, så skal vi have det at vide, så vi kan agere på det. Men der er mange faktorer i spil, og der skal indarbejdes en kultur, som tager hånd om det,” siger han, og fortsætter:
”Vi er godt på vej, men bestemt ikke i mål. Ændringer kan ofte virke ubetydelige. Men, bare små forbedringer af spindeltider kan gøre en stor forskel på bundlinjen”.
Læs hele det spændende interview i online-versionen ved at klikke her