Teknovation Logo
robot

 
  • Ved DAMRC vises nu kvælstofkøling ved CNC-fræseprocesser.

18. april 2024, kl. 08:12 

DAMRC optimerer kølet CNC-fræsning

Ved Danish Advanced Manufacturing Research Center, DAMRC, er man nu klar til at introducere anvendelsen af flydende kvælstof som et alternativt kølemedium ved CNC-fræsning, og dermed vise en mere optimeret køleproces uden miljøpåvirkninger.


DAMRC meddeler, at man har haft held med et projekt, hvor man sigtede mod at teste anvendelsen af flydende kvælstof som et alternativt kølemedium i CNC-fræseprocesser.

Testresultaterne er overbevisende, og udført på et af DAMRCs Teknologicenters fem-aksede CNC-fræsecenter, og har således demonstreret kvælstofs anvendelighed gennem et funktionsdygtigt leveringssystem til bearbejdningszonen og vist, at emner til kryogene kølesystemer kan implementeres til en overkommelig pris, fremhæver DAMRC.

Tests er udført i et projekt, finansieret af Industriens Fond, Thomas B. Thriges Fond, Ellehammer Fonden samt fra P.A. Fiskers Fond og omfatter desuden bidrag fra Kyocera Unimerco, Tibnor, Alumeco Group og Kematek Danmark ApS.

yderligere undersøgelser vil pågå videre i 2024, hvor man vil have optimering af bearbejdningsprocessen i forskellige materialer ved hjælp af denne metode i fokus.

Der er udfærdiget en rapport med de foreløbige resultater, der kan læses ved at klikke her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik