Teknovation Logo
robot

 
  • EuroSkills Herning 2025 er en meget vigtig begivenhed, der kan motivere landets unge i forhold til mulighederne og perspektivet i den grønne dagsorden. Vi kan med det europæiske, faglige topmøde gøre det lysende klart, at man som faglært kan blive en vigtig frontløber for en grønnere verden. ”At blive en green doer”, fremhæver arrangørerne.

19. april 2024, kl. 14:02 

Otte millioner fra Novo Nordisk Fonden til EuroSkills2025

Novo Nordisk Fonden har valgt at støtte EuroSkills2025 med et bidrag på 7,8 millioner kroner med et håb om at arrangementet kan være med til at løfte erhvervsuddannelserne i Danmark.


Formand for EuroSkills 2025 I/S Poul Nyrup Rasmussen fremhæver, at donationen gør det muligt at give alle deltagere og gæster i Herning en unik oplevelse, med ekstra stor opmærksomhed på grøn omstilling.

"Sammen med andre donationer vil vi kunne sikre gennemførelsen af topmødet for de mange europæiske lærlinge, EuroSkills Herning 2025, på et kvalitetsniveau, der vil bidrage til, at vi kan knække kurven for de unges tilvalg af erhvervsuddannelse i en markant positiv retning,” udtaler han.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Endvidere fremhæver arrangørerne, hvorledes Danmark står over for en stor udfordring i det grønne omstillingsarbejde, og at det har en direkte relation til erhvervsuddannelserne.

Målsætningen om at reducere den danske CO2-udledning med 70 procent i 2030 bertyder ikke mindst, at dansk industri og alle erhvervene står foran en krævende opgave.

Uden en ekstra indsats kommer der nemlig til at mangle titusindvis af faglærte som eksempelvis industriteknikere, elektrikere og VVS’ere til de mange jobs, den grønne omstilling får brug for.

”Vi har et erklæret mål om at afvikle de hidtil grønneste euromesterskaber. Både som topmøde for den ædle, faglige kappestrid, og i forhold til præsentationen af bæredygtige produkter og løsninger i forbindelse med konkurrencerne," siger Poul Nyrup Rasmussen, og tilføjer:

"Vi har en unik dansk mulighed for at vise, hvad vi kan – samtidig med at vi spreder og deler bæredygtig inspiration blandt kontinentets allerdygtigste, unge faglærte. Alle er de fremtidens arbejdskraft for udviklingen af Europas produktion og velfærd”.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik