Teknovation Logo
robot

 
  • En finrettemaskine med fire hydrauliske datastyrerde trykcylindre sikrer et ensartet rettetryk gennem hele arbejdsforløbet.

13. maj 2022, kl. 10:14 

Pladespræl og finretning

teknovationNr. 6 - 2022   Åbner man i værkstedet en pakke plader fra stålværk, så forventer man også at have modtaget en stak rimeligt plane, afspændte plader. Men, efterfølgende bearbejdninger kan hurtigt skabe uønsket spræl i pladerne. Det er der imidlertid heldigvis ofte råd for.


I pladeværkstedet hvor mange stålplader ofte formes tredimensionalt er man ofte henvist til at strække pladen på de rigtige steder med tryk eller stræk, eller bruge det man kalder pletvarme med hurtig afkøling. Det er en proces der lokalt krymper pladen og fjerner det spræl i pladen. Det kender den erfarne smed.

Det er klart at stålværkerne har meget effektivt retteudstyr til plade der fra coil skal færdigbehandles til en afklippet plan plade som senere leveres fra stålgrossisten. Her bruger man ofte en kombination af strækretning teknologi og finrettemaskine med mange tynde rettevalser. 

Strækretning i pladeværkstedet er sjælden, men er et kærkomment værktøj i en del pladebearbejdningsvirksomheder, og ikke mindst hvor der foretages pladeperforering i større målestok.

Finrettemaskiner med roterende tynde valser leveres blandt andet som hydrauliske programstyrede maskiner, der ved retning af store rondeller, som eksempelvis rundsavsklinger, gennem hele rette forløbet holder arbejdstrykket konstant i hele gennemløbet. Den maskinkonstruktion blev for snart mange år siden præsenteret af firmaet Georg Fischer i brug.

Læs hele det spændende artikel i online-versionen af Teknovation 6/2022 ved at klikke her

emme


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik