Teknovation Logo
robot

 
  • Ifølge konsulenthuset McKinsey kan der med nuværende og nye processer for genanvendelse såsom kemisk genanvendelse, opnås en plastgenanvendelsesandel på 50 procent på globalt plan i 2030.

27. januar 2020, kl. 07:01 

2020-status på kemisk genanvendelse af plast

Onsdag d. 25. marts inviterer Plastindustrien og organisationen CLEAN til konference i København om kemisk genanvendelse og områdets forskellige metoder, der spås en væsentlig rolle i fremtidens samfund med cirkulær økonomi.


Kemisk genanvendelse af plast spås en væsentlig rolle i fremtidens samfund med cirkulær økonomi og fossilfrie råvarer øverst på den bæredygtige dagsorden.

Det fremhæver brancheorganisationen Plastindustrien, og inviterer derfor interesserede til en konference der dygger dybere ned i emnet i Industriens hus 25. marts.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Kemisk genanvendelse er nemlig ikke blot en enkelt ting. Bag begrebet gemmer der sig en række forskellige teknologier, der har det til fælles, at de nedbryder plastmaterialernes polymerer til kemikalier, som så kan anvendes til nye plastråvarer eller andre formål i den kemiske industri.

De mest benyttede processer er pyrolyse, hydrogenering, katalytisk krakning og omdannelse, kemisk depolymerisation samt forgasning.

Der er tale om velkendte processer, men aktuelt er de genstand for megen innovation og forskning, da de forventes at kunne bidrage til øget genanvendelse af plast til komplekse og regulerede anvendelser, hvor de traditionelle mekanisk genanvendelsesmetoder kan være udfordret.

Formålet med arrangementet er at belyse processernes teknologiske stadie og løfte det fælles vidensniveau.

Af den grund vil repræsentanter fra den kemiske genanvendelsesindustri præsentere teknologierne på dagen, og beslutningstagere og rådgivere vl komme med input for at afdække muligheder og eventuelle barrierer for implementering, fremhæver arrangørerne.

Se programmet for dagen, der blandt andre byder på ph.d. Secretary General, Chemical Recycling Europe, Mohammad Hayatifar, med indlægget 'Chemical Recycling - a complementary solution to boost circular plastics economy', her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik