Teknovation Logo
robot

 
  • En ekstern jury bestående af Pernille Weiss (K), medlem af Europa-Parlamentet, Simon Freiesleben, redaktør for WasteTech og Hans Nørgaard Hansen, Head of Department Civil and Mechanical Engineering på DTU udvalgt de fem nominerede, der kæmper om Plastprisen 2022.

9. maj 2022, kl. 14:08 

Nominerede til plastprisen 2022 fundet

Juryen har udpeget de fem nominerede til Plastprisen 2022, som medlemmerne nu skal stemme om, meddeler brancheorganisationen Plastindustrien.


Siden 1987 har Plastindustrien uddelt Plastprisen som en hyldest af de ekstraordinære innovative, bæredygtige, socialt bevidste eller uddannelsesfagligt anerkendelsesværdige præstationer i den danske plastbranche.

Årets nominerede er valgt ud indstillinger med 16 kvalificerede bud på potentielle prismodtagere.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Du nominerede er LEGO Moulding Academy, Bramming Plast-Industri, Quantafuel, Re-Match og Race for Oceans Foundation.

LEGO Moulding Academy er som et akademi for plastmagere med til at skabe sammenhæng og forståelse hele vejen rundt om plastproduktionen i Danmark. Planen er at tiltrække både EUD- og EUX-lærlinge til LEGO-koncernen og plastbranchen hvert år.

Lærlingene får blandt andet mulighed for at prøve kræfter med de seneste teknologier inden for sprøjtestøbning og ligeledes noget af det bedste maskineri, der findes i branchen, alt sammen med fokus på at producere bæredygtigt og med øje for miljøet.

Bramming Plast-Industri bidrager til den grønne omstilling ved at genanvende post-consumer polyurethan-skum og har udviklet og lanceret et nyt granulatskum baseret 100 procent på genanvendelse af udtjente madrasser.

Løsningen er dermed med til at øge genanvendelsen af madrasser, der ellers ville ende på deponi eller i forbrænding. Madrasaffaldet kommer i første omgang fra Holland, da der endnu ikke er etableret en dansk infrastruktur for indsamling af brugte madrasser.

Quantafuel arbejder på sit genanvendelsesanlæg i Skive med pyrolyseteknologi til kemisk genanvendelse. Teknologien muliggør genanvendelse af blandet plast-husholdningsaffald til pyrolyseolie af virgin grade-kvalitet.

Polymererne nedbrydes til deres oprindelige oliebaserede byggesten i processen og skal ses som et supplement til mekanisk genanvendelse og derfor være med til at fremme de samlede mængder genanvendt plast.

Re-Match har med sin patenterede genanvendelsesproces opfundet en løsning på håndteringen af udtjent kunstgræs fra verdens mere end 300.000 kunstgræsbaner, hvoraf plastfibre er en central komponent.

Teknologien kan opdele, rense og separere kunstgræsbanerne i de oprindelige bestanddele: sand, gummi, backing og plast uden brug af kemi eller vand i rensningsfasen. Slutprodukterne kan herefter anvendes i etableringen af nye kunstgræsbaner – eller til anden produktion.

Race for Oceans Foundation er en almennyttig forening, der siden 2019 har skabt synergi mellem sport og videndeling i forbindelse med strandrensninger, via sportsstafetten Race for Oceans langs den jyske vestkyst.

Her er der fokus på havplastens muligheder i et virksomhedsperspektiv og udfordringer i et organisationsperspektiv, hvilket udfoldes for deltagerne gennem dialog eksempelvis ved strandrensningsevents.

Offentliggørelsen og kåringen af vinderen sker på Plastdagen 2022 den 19. maj i Industriens Hus.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik