Teknovation Logo
robot

 
  • Zeiss-bestyrelsesformand, dr. Karl Lamprecht kan glæde sig over udviklingen i selskabets aktiviteter i de første seks måneder af det forskudte regnskabsår.

25. maj 2020, kl. 15:04 

Flot halvårsresultat hos Zeiss

Zeiss Group har forskudt regnskabsår. Og således omfatter halvårsresultatet 2019/2020 alene tal til og med 31. marts, hvor der kan noteres et plus på såvel omsætning som bundlinjeresultat i forhold til de første seks måneder af seneste regnskabsår.


Covid-19-udbredelsen afspejler sig i Zeiss Groups aktuelt fremlagte halvårsregnskab. Det er både med plus og minus, oplyser bestyrelsesformand dr. Karl Lamprecht.

Han indleder dog med at fastslå, at der er fremgang at spore på alle områder i koncernen i seks måneders-perioden i forhold til samme halvår i 2018/2019-regnskabet, idet omsætningen er løftet med seks procent til 3,213 milliarder euro, omtrent 23,75 milliarder kroner, og EBIT er løftet med en margin på 14,2 procent til 455 millioner euro.

"Vi har i første halvår haft et flot resultat. Covid-19 har indvirkning, og det har vi indrettet os efter ved indgangen til årets tredje kvartal," siger Karl Lamprecht.

Som en stor spiller over det meste af kloden, så var omsætningen på traditionelle Zeiss-produkter berørt fra starten af 2020, men samtidig understreger koncernen, at man også opererer i netop medicosegmentet, og derfor også har fremgang, som følge af de mange tiltag, der er gjort rundt omkring i forbindelse med Covid-19.

Omvendt er området for måleteknologi og -maskiner, divisionen  Industrial Quality & Research, blevet trængt af en i forvejen presset automobilindustri, som yderligere er påvirket af den aktuelle krise-udvikling, der i høj grad berører fly- og aerospaceindustrierne. Det er man i færd med at tilpasse sig til, oplyser Karl Lamprecht.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik