Teknovation Logo
robot

 
  • Med RPU 130's ydeevneegenskaber kan materialet sammenlignes med en række sprøjtestøbte materialer, fremhæves det.

16. oktober 2019, kl. 07:16 

Carbon lancerer DLS-materiale lig nylon på K 2019

Amerikanske Carbon lancerer i dag onsdag, på K 2019-messen i Düsseldorf, materialet RPU 130, der kombinerer nogle af de bedste ydeevneegenskaber fra virksomhedens aktuelle materialer til Digital Light Synthesis, DLS, 3D-print.


Den amerikanske 3D-printerproducent Carbon lancerer på K 2019-messen fra 16. til 23. oktober materialet RPU 130, der kombinerer nogle af de bedste ydeevneegenskaber fra virksomhedens aktuelle materialer RPU 70, FPU 50 og EPX 82.

Ifølge producenten, er det nye materiale sammenligneligt med ufyldte termoplaster som nylon og repræsenterer et ægte gennembrud i forhold til, hvad der muligt med Digital Light Synthesis 3D-printteknologien.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


På emnefronten fremhæves god slagfasthed og dimensionel stabilitet ved forhøjede temperaturer, hvilket eksempelvis gør det velegnet til fremstilling af komponenter til automobilindustrien og forbrugsvarer. Det kan eksempelvis være ventilationskanaler, bremsekaliperdæksler og endda solbriller, påpeges det.

Herudover er der også tale om et materiale, der, ifølge producenten, er mere bæredygtigt end hidtidigt lancerede printmaterialer. Virksomheden har nemlig andet anvendt DuPont Tate & Lyle Bio's 100 procent biobaserede Susterra Propandiol 'byggestensmateriale'. Det udgør 30 procent af RPU 130 og medfører blandt andet en reduktion i drivhusgasemissioner på 48 procent, fremhæves det.

Endelig oplyser virksomheden, at for at opnå det bedste resultat med materialet, bør der gøres brug af en softwareopdatering såvel som et nyt opvarmet C5-kassettetilbehør/dispenseringsløsning.

Danfoss i Nordborg benytter blandt andet Carbons DLS-teknologi i virkomhedens 3D-printcenter.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik