Teknovation Logo
robot

 
  • Arrangørerne af IT camp for piger 2019 har god grund til at hoppe af glæde. Campen havde nemlig deltagerrekord med hele 55 piger fra hele landet.

13. november 2019, kl. 10:34 

Unge kvinder er vilde med teknologi

I år var det 14. gang Institut for datalogi på Aarhus Universitet, AU, slog dørene op til IT Camp for piger. I år har der været en kæmpe interesse for at skifte efterårsferie ud med IT camp, og med 55 deltagere fra hele landet kan arrangørerne melde om deltagerrekord.


I løbet af tre intensive dage har deltagerne været igennem et spændende men også udfordrende program for at få større kendskab til uddannelserne datalogi og IT produktudvikling.

Pigerne har blandt andet deltaget i forelæsninger, teoretiske øvelser og workshops i emner som kryptografi, skitsering og programmering. Desuden fik de mulighed for at møde kvindelige rollemodeller samt komme på virksomhedsbesøg. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


At få flere kvinder til at interessere sig for IT er essentielt for at afhjælpe manglen på IT specialister, mener Mads Villadsen, der er Principal Software Engineering Manager ved Microsoft, som i 2019 var hovedsponsor for IT Camp for piger

For at opnå interessen er initiativer som IT camp for piger et vigtigt værktøj, og mange IT virksomheder har også aktivt taget del i årets camp, påpeger han videre:

”Nogle af Microsofts primære værdier er "Diversitet og inklusion" og "Innovation". Ved at sponsorere IT-Camp for Piger ønsker Microsoft at anerkende og støtte vigtigheden af at få flere kvinder til at begynde og fuldføre en karriere indenfor IT. Diversitet er essentielt for at få de forskellige synspunkter, der kræves for at sammensætte de kreative udviklings-team, der skal være med til at skabe fremtidens innovative løsninger,” siger Mads Villadsen.

”Vi er rigtig glade for så mange unge kvinder har lyst til at deltage i vores IT Camp, og blive klogere på vores spændende uddannelser. Der IT i alt og med en uddannelse i IT-produktudvikling eller datalogi venter der disse unge kvinder spændende jobs inden for alle brancher. Der er stor mangel på IT-specialister, men endnu større mangel på kvindelige IT-specialister. Jeg håber på at vi kommer til at møde mange af kvinderne igen efter sommerferien, som studerende på en Aarhus Universitets IT-uddannelser,” udtaler professor og institutleder Kaj Grønbæk fra AU´s Institut for datalogi.
 
Det ser ud til at Kaj Grønbæks ønske om flere kvindelige studerende kan gå i opfyldelse. Campen som pigerne selv beskriver som inspirerende, en øjenåbner og mega lærerigt har nemlig haft en særdeles positiv effekt på deres opfattelse af IT som fremtidigt studie og levevej. Før campen var det kun 31 procent, som overveje at læse en IT-uddannelse, men efter campen er dette rykket til 75 procent.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

Mest læste

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media