Teknovation Logo
robot

 
  • Igus´ lejer i Iglidur Q2E-materialet kan modstå selv meget ekstreme belastninger, fremhæver producenten. (Illustration: Igus GmbH)

4. december 2019, kl. 12:17 

Lejer der modstår op til 130 MegaPascal

Glidelejer skal ofte modstå ekstreme betingelser som tunge belastninger. Igus har derfor videreudviklet sine smørefri to-komponents-lejer Iglidur Q2E, der er udført i et materiale, som sikrer slidstyrke, og en hård polymer beskytter højbelastningslejet.


Der er ofte brug for slidstærke materialer og smudsresistente komponenter i lejerne til de højeste belastninger, konstarer Igus, som derfor har opgraderet sine Iglidur Q2E-højbelastningslejer netop til sådanne anvendelser.

Igus-sortimentet af lejer til ekstra tunge applikationer lukker dermed mellemrummet mellem eksisterende lejer og løsninger fremstillet af metal og komposit-materialer. Lejerne består af højtydende plast og er derfor helt smøre- og korrosionsfri.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


De smørefrie egenskaber muliggør vedligeholdsfri drift af lejepunkterne og forebygger maskinsvigt på baggrund af manglende smøring, påpeger Igus videre, idet snavs og urenheder ikke længere kan klæbe sig til lejepunkterne. Herudover slippes mindre fedt og olie ud i miljøet, og som følge af det reduceres det årlige forbrug på over 35 millioner tons smøremidler som angivet af RWTH Aachen Universitet. En anden fordel: Sprøjtestøbningsmetoden der benyttes til produktion af glidelejer, er særlig økonomisk, fremhæver Igus.

To materialer i et indkapslet design sikrer at lejet kan håndtere selv ekstreme kantbelastninger, da Iglidur Q2E har en skal af hårde polymerer og en tribologisk optimeret kerne bestående af Iglidur Q2 som materiale. Ved brug som glideleje med en diameter på 20 millimeter, er dette materiale også dimensionelt stabilt og slidstærkt selv under høje belastninger på op til 7 metriske tons. Skallen fungerer som en beskyttende foring og gør lejet robust, og sikrer at det har en længere levetid.

I en drejetest modstod materialet en radial belastning på 130 MegaPascal. Iglidur Q2E kan initialt leveres til akseldiametre på 20, 25, 30 og 40 millimeter.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik