Teknovation Logo
robot

 
  • En af Danfoss Drives cobotapplikationer med limdispensering.

9. december 2019, kl. 13:04 

Danfoss Drives om cobot-erfaringer

Senior Manufacturing Specialist hos Danfoss Drives i Gråsten, Peter Lund Andersen, fortæller i aktuel video fra Cobot Knowledge Lab om virksomhedens erfaringer på området.


I en aktuel video fra det Industriens Fond-støttede Cobot Knowledge Lab fortæller Senior Manufacturing Specialist hos Danfoss Drives i Gråsten, Peter Lund Andersen, om virksomhedens erfaringer med cobots.

Blandt andet peger han på, at den bedste måde at give sig i kast med robotterne er ved at tænke dem ind fra starten i projekter i produktionen.

Men overordnet gælder det i princippet bare om at kaste sig ud i det i forbindelse med en interessant case og lære af det, påpeger han.

Om robotterne hos Danfoss Drives fortæller han, at de håndterer emner, og flytter dem fra A til B, og dispenserer pasta på en række produkter.

En af de medarbejdere hos Danfoss Drives, der arbejder side om side med cobots, er Christian Bork, som er montageoperatør. Han peger på, at de samarbejdende robotter har gjort det muligt for medarbejderne at producere mere.

"I starten var det meget trial and error, hvor vi skulle have fat i en tekniker, eller dem der var oplært i robotten, som viste os, hvordan vi nulstillede den og kom videre. Men det var meget ligetil, og når man først har fået det lært, så kunne vi alle sammen gøre det," siger han.

Hvad angår udfordringer, så har sikkerhedaspektet været i centrum, påpeger Peter Lund Andersen:

"Den største udfordring er, hvordan vi skal håndtere sikkerhed. Eksempelvis hvor går grænsen for, hvad vi kan acceptere af kollisionsfarer med operatører. Hvor hurtigt må robotten køre? Hvor skarpe må kanterne være på værktøjer? Hele den her risikovurdering, der skal foretages for at godkende en kollaborativ robot," siger han, og fortsætter:

"Når vi ser på fremtiden for kollaborative robotter, så tror jeg, vi skal tænke dem ind fra starten. Når vi går ind i et eksisterende område, som vi har i dag, så er det ret svært at få dem implementeret i og med, at den her balance mellem operatøren og maskinen skal være der."

Projektet ved Cobot Knowledge Lab, der tilbyder netværk, værktøjer og uddannelse målrettet danske virksomheders behov, blev ledet af projektleder ved Teknologisk Institut, Peter Lemcke Frederiksen.

Teknologisk Institut er partner i Cobot Knowledge Lab sammen med Syddansk Universitet, Aarhus Universitet, Odense Robotics, DIRA og Fraunhofer IPA.

Se filmen her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik