Teknovation Logo
robot

 
  • Ved kickoff-eventet præsenterede studerende fra 11 grupper, der har arbejdet med universelt design i løbet af deres efterårskursus, en række projekter med inkluderende design. De viste for eksempel et universelt greb til diverse knive og redskaber, som kan tilpasses individuelt til forskellige målgruppers hænder. Foto: DTU.

9. december 2019, kl. 14:02 

Udvikling af teknologi for alle

Over 100 DTU-studerende, startups og medlemmer fra Danske Handicaporganisationer deltog i kickoff-event for projektet ´Teknologi for alle´ på DTU.


Med initiativet 'Technology Leaving No One Behind/Teknologi for Alle' skal udvikling af teknologier, der lever op til principperne bag FN’s verdensmål om at bidrage til løsninger for mennesker i bred forstand, nu søsættes som en del af undervisningen på DTU.

Fredag holdt DTU Skylab et kickoff-event, der markederde de kommende tre års arbejde med at indarbejde universelt design som et fast element i undervisning og innovation på DTU.

”Hele idéen med universelt design er, at vi går væk fra at tænke silo-opdelte behov. Vi skal skabe løsninger, hvor målgruppen rummer alle mennesker, og ikke særlige løsninger for børn, ældre, mennesker med fysiske skader eller handicap. Vi har brug for løsninger, der ligesom skrivemaskinetastaturet eller øjenstyring - fungerer for alle mennesker,” sagde keynote-speaker ved eventet og Head of Science og co-founder af virksomheden Enactlab, Kristian Moltke Martiny.

Med 'Teknologi for alle’ er der nærmere bestemt tale om et partnerskab mellem DTU, Bevica Fonden og Danske Handicaporganisationer. Projektet løber indtil videre over de kommende tre år, med en målsætning om at få ingeniørstuderende til at arbejde med inklusion og tilgængelighed som en naturlig del af design og udvikling af nye tekniske løsninger.

Projektet vil introducere og integrere tiltagene på tværs af ingeniøruddannelser og fagligheder. På DTU Skylab vil det blive integreret som et element i rådgivning, aktiviteter og kurser, der understøtter uddannelse og iværksætteri på DTU, fremhæver DTU.

Næstformand i Danske Handicaporganisationer, Sif Holst, påpeger ifølge DTU, at det er helt nødvendigt med partnerskaber, hvis FN’s verdensmål skal indfries:

”Vi har brug for løsninger på generelle samfundsudfordringer som ensomhed. Otte procent af alle danskere oplever, at de ofte eller meget ofte er ramt af ensomhed. Det tal stiger til henholdsvis 23 procent og 40 procent for mennesker med fysiske eller mentale handicap. Det er en udfordring til jer om at finde løsninger,” konstaterede Sif Holst.

I partnerskabet sigter DTU konkret mod at udvikle nye metodikker og værktøjer til at understøtte inkluderende teknologiudvikling, og emnet vil blive taget op i en række årlige konkurrencer og events. DTU Skylab styrker de studerendes muligheder for test, prototypeudvikling og brugervalidering i et samarbejde med relevante partnere og økosystemer som blandt andre Handicaporganisationernes Hus, oplyses det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik