Teknovation Logo
robot

 
  • Igus har aktuelt udviklet yderligere stangmaterialer til smøre- og vedligeholdsfri specialdele i en lang række miljøer. (Illustration: Igus GmbH)

Teknovation nr. 6/2022

Smøre- og vedligeholdsfrit fra Igus-stangmateriale

Iglidur-rundstænger findes nu til fire materialer: Det varmebestandige materiale Iglidur AC500 og det elastiske materiale A250. Det slidstærke materiale Iglidur H3 og udholdenhedsmaterialet Iglidur E fuldender nu produktprogrammet, fremhæver Igus.


Tyske Igus GmbH, Köln, har udvidet sit udvalg af Iglidur-rundstænger med fire materialer; blandt dem to til fødevaresektoren.

Det er henholdsvis det varmebestandige materiale Iglidur AC500 og det elastiske materiale A250. Desuden findes det slidstærke materiale Iglidur H3 og det udholdende materiale Iglidur E, som fuldender produktprogrammet. 

Det gør det muligt at fræse og dreje smøre- og vedligeholdsfrie prototyper og specialkomponenter til en række applikationer, såsom specielle bøsninger, ruller og andre glideelementer, der kan komme i kontakt med fødevarer, hvor Iglidur AC500, der er et FDA-konformt højtemperaturmateriale, tåler temperaturer på op til 250 grader Celsius, og kan således indgå i bagelinjer.

Når et glideleje fremstillet af AC500 roterer på en højkvalitets rustfri stålaksel, er sliddet kun 0,16 mikrometer pr. kilometer, fremhæver Igus. Derudover har materialet en høj kemisk resistens, så det pålideligt modstår rengøringsmidler, der er almindelige i fødevareindustrien. Smøring er ikke nødvendig i dette tilfælde. En dobbelt fordel, da både risikoen for forurening og vedligeholdsindsatsen reduceres.

Iglidur A250-rundstænger er også forudbestemt til fødevare- og emballageindustrien. De egner sig blandt andet til fremstilling af såkaldte knivsægsvalser, som bruges til nedbøjning af transportbånd. I denne funktion reducerer materialet den nødvendige drivkraft og remmenes energiforbrug pga. dens friktionsfri, smørefri tørdrift. Derudover imponerer materialet med sin høje bæreevne. Og ligesom AC500 har A250 også godkendelsen til direkte kontakt med fødevarer. Materialet overholder hygiejneretningslinjerne fra US Food & Drug Administration, FDA, og EU-forordning 10/2011.

H3 er et materiale, for fremstilling af mediebestandige emner og komponenter, udviklet primært til kontakt med aggressive medier og anvendelse i pumper, for eksempel i brændstofpumper. Materialet fungerer pålideligt i disse applikationer takket være dets holdbarhed og lave fugtoptagelse kombineret med en lang levetid.

Det fjerde tilføjede materiale; Iglidur E, bruges blandt andet til at fremstille glidelejer, der dæmper vibrationer i kombination med aluminiumaksler. Denne specifikation forbedrer præcise og jævne bevægelser af maskiner og udstyr. Materialet viser også gode slidegenskaber i lineære drejebevægelser i tekstilindustrien, emballageindustrien, trykkerier og salgsautomater.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik