Teknovation Logo
robot

 
  • Realtidsovervågning er nu mere overkommelig med i.Sense EC.W-sensor, fremhæver Igus.

22. juni 2022, kl. 15:38 

Igus-tilstandsovervågning i realtid

Med aktuelt lancerede i.Sense EC.W-sensor er det nu muligt til en overkommelig pris at opnå tilstandsovervågning i realtid til glidende energikædesystemer, fremhæver Igus.


Igus GmbH meddeler, at produktprogrammet nu også omfatter i.Sense EC.W -levetidssensorer til glidende energikædesystemer, som muliggør sliddetektion i realtid fra så lidt som 248 euro, takket være integrerede potentielle kontakter, som tilsluttes direkte til maskinens PLC-styresystem uden internetforbindelse.

 "Vi har fundet ud af, at mens onlinetjenester er meget populære i hverdagen, er følsomheden over for eksterne dataforbindelser meget høj i erhvervsklimaet. IoT-forbindelsen til en maskine er ofte ikke ønsket. Kunden ønsker dog ikke at undvære intelligente funktionaliteter og integrationen i eksisterende styresystemer," forklarer Richard Habering, der er chef for Igus-forretningsenheden for Smart Plastics.

Sensor, kabel og evalueringselektronik medfølger. Brugere har også mulighed for at forbinde sensoren til en række netværks- og IoT-systemer via i.Cee-modulet og dermed integrere den i et forudseende vedligeholdskoncept. Levetidssensoren er tilgængelig til Igus-energikæderne E4.32, E4.42, E4.56 og E4.80 – flere størrelser til E4Q-, E2.1- og E2/000-serien er allerede ved at blive planlagt.

Sensoren i.Sense EC.W giver således en betydelig merværdi, især til barske, mørke og beskidte miljøer og øvrigt udsatte eller svært tilgængelige applikationer, påpeger Igus. Den er monteret på den sidste ribbe på den faste endeside og registrerer den aktuelle tilstand af kædens sidesektioner. Sensoren måler afstanden mellem ribberne, som indsnævres i forhold til e-kædens sidesektionsslibning. Sensoren kan derfor bruges til at fjernovervåge hver enkelt maskinsliddel – hvilket kan gavne mange andre typer af bevægelsesplast i fremtiden.

Tilstandsbaserede alarmmeddelelser kan forhindre ikke-planlagte nedetider eller unødvendig eller for tidlig udskiftning af kæden – hvilket også giver en fordel i bæredygtighed. Det betyder, at energikæder ikke længere udskiftes i henhold til vedligeholdelsesintervaller, men kun når det er nødvendigt – hvilket i sidste ende også reducerer vedligeholdsomkostningerne. Tilslutning af levetidssensoren direkte til anlæggets styresystem kan reducere omkostningerne med op til 80 procent.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik