Teknovation Logo
robot

 
  • Den komplicerede proces med at rejse en 120 meter høj vindmølle vil normalt være præget af forsinkelser, spildtid og uforudsete udfordringer. Men med Claviates teknologi skabes forudsigelighed i byggeriet og skjulte potentiale for forbedringer afdækkes.

29. november 2022, kl. 09:28 

Brug af Claviate kan fjerne en masse papirarbejde

Siemens Gamesa har gjort sig gode erfaringer med dansk teknologi fra Claviate, og overfører nu løsningen fra hav-installationer til også at omfatte landvindmøller globalt. Med løsningen opnår man et fuldt overblik over installation af vindmøllerne.


”Den komplicerede proces med at bygge mange vindmøller vil normalt være præget af forsinkelser, spildtid og uforudsete udfordringer. Men, med vores teknologi skaber vi forudsigelighed i byggeriet og afdækker det skjulte potentiale for forbedringer,” forklarer CEO Kasper Kratmann, der også er stifter af Claviate.

Claviates teknologi registrerer hele byggeforløbet ved hjælp af optagelser fra kameraer på tre af byggekranens sider. Hver tiende sekund sendes fotos af processen direkte fra kameraerne op til skyen, hvor avanceret software sammensætter billederne til time lapse video. Videoen aflæses automatisk ved hjælp af kunstig intelligens og omdannes til data. Dermed registreres alle fremskridt og afvigelser straks, mens de tonstunge elementer løftes og samles 120 meter over grantræernes toppe. Det databaserede indblik optimerer både den aktuelle byggeproces og planlægning på den lange bane. 

“Med overblikket fra Claviates teknologi undgår vi en masse papirarbejde for site-teamet på et projekt. Statusrapporteringen kan nu foregå automatisk. Den nyttige info gør, at site manageren kan forlade skrivebordet og være mere direkte involveret i installationsprocessen. Det giver også tid til og mulighed for at definere optimering og forbedringer, som hurtigt visualiseres og præsenteres med Claviate-teknologien," fortæller Project Manager Paul Rausch, Siemens Gamesa, som også påpeger, at firmaet nu overfører løsningen fra hav-installationer til også at omfatte landvindmøller globalt.

Med Claviates teknologi tager det kun knap tre minutter at afspille en hel arbejdsdag på 18 timer som Time Lapse-video. Alle personer sløres automatisk med heldækkende grå felter, inden billederne aflæses til rapportering. Dermed foregår dokumentationen 100 procent efter internationale GDPR-regler. Samtidig indeholder time lapse videoen stadig relevant information om fremgangen i opsætningen – eller mangel på samme.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik