Teknovation Logo
robot

 
  • Reza Zadeh og hans firma Matroid har allerede gode relationer til virksomheder i Danmark. Men set med hans øjne er det vanskeligt at sammenligne Danmarks position inden for kunstig intelligens med andre lande. Nationalitet er nemlig ikke nødvendigvis en afgørende faktor, fremhæves det, ifølge Industriens Fond.

20. november 2023, kl. 14:48 

Nærmest uetisk at stå i vejen for AI

Ifølge stifter og direktør for virksomheden Matroid, som samtidigt er tilknyttet Stanford University som adjungeret professor, Reza Zadeh, er det nærmest uetisk at stå i vejen for AI-udviklingen på eksempelvis sundhedsområdet, og AI kan generelt gavne utroligt mange områder af samfundet. Det konstaterede han ved AI Denmark Summit arrangeret af det Industriens Fond-støttede AI Danmark.


Reza Zadeh har i næsten 20 år – godt og vel halvdelen af hans liv – beskæftiget sig med kunstig intelligens. Og set med hans øjne er mulighederne inden for kunstig intelligens enorme.

Det understregede han på dagen, og påpegede, at kunstig intelligens/AI er et meget bredt felt. Mulighederne er mange og nye løsninger kan se ud på utallige måder:

"Også selvom man snævrer det ind til kun at handle om sensorteknologi og computer vision, som er det vi beskæftiger os med i Matroid, er der stadigvæk tale om et meget bredt spektrum af muligheder,” sagde han, ifølge Industriens Fond.

Ifølge forskeren, er der ikke mindst sket en dramatisk udvikling i, hvad computere er i stand til at se. Og som konsekvens deraf er der sket en kolossal udvikling i antallet af konkrete anvendelsesmuligheder.

I virksomheders produktionsprocesser alene er mulighederne mange. Fabrikker laver fysiske produkter, der skal undersøges og tjekkes for fejl og mangler. Det kan være buler, ridser og dårlige samlinger. Derudover vil virksomhederne gerne vide, hvor lang tid alting tager i produktionen, påpegede han.

"Den slags målinger og undersøgelser kan gøres gennem sensorer. Og de bliver bedre dag for dag. De sensorer, som vi tidligere havde til rådighed, kunne kun måle en lille bid af den verden, som omgiver dem, men i dag kan sensorerne måle alt muligt fra sine omgivelser. Og det er altså bare inden for sensorer og computer vision. Ser vi på kunstig intelligens mere bredt, er der nærmest uanede muligheder," sagde han, og fortsatter:

”Hvor vi præcis lander, når vi taler computervision, det er svært at vurdere. Det kan gå mange veje. Men jeg tænker, at vi i fremtiden vil se sensorer spille en meget større rolle flere steder i industrien. Der vil være sensorer overalt – også med computer vision – og det vil være med til at øge både sikkerhed, kvalitet og produktivitet i de virksomheder, der bruger teknologien bedst. Og i deres produkter". 

"Så viften af anvendelsesmuligheder bredes helt sikkert yderligere ud. Derudover kommer computer vision til at spille en kæmpe rolle inden for sundhed. For eksempel kommer MRI-scanninger og røntgenbilleder til at blive fortolket via computer vision. Dermed kan man potentielt se og finde sygdomsmønstre, som det menneskelige øje ikke er i stand til. Det vil gavne mulighederne for at forebygge og behandle markant og den slags brug af kunstig intelligens er jo åbenlyst gavnlig for alle. Det ville vel nærmest være uetisk at stå i vejen for den udvikling,” konstaterede Reza Zadeh.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik