Teknovation Logo
robot

 
  • Forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier besøger Zeiss Mechanics Production Area i Jena med CEO for Zeiss Group Karl Lamprecht (de ses fra venstre mod højre på billedet).

6. marts 2024, kl. 14:16 

Zeiss-udvidelse med High Tech-fabrik

Carl Zeiss er en af de tyske koncerner, der oplever stor vækst, blandt andet med virksomhedens kompetencer inden for halvlederindustrien. Det demonstrerede metrologispecialisten ved et nyligt besøg fra den tyske forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier ved producentens seneste High Tech-fabrik.


Et besøg af den tyske forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier har aktuelt taget plads ved Zeiss-hovedsædet i Jena, hvor virksomheden er godt i gang med en af de mest støste udvidelser til dato.

Metrologigiganten er nemlig ved at bygge et HighTech-site til fremstilling af komponenter til måleudstyr til brug ved halvlederproduktion, der er et af firmaets største vækstsegmenter.

Under rundvisningen på fabrikken fik forbundspræsidenten både indsigt i avanceret produktion af optiske og mekaniske komponenter.

Ved præcisionsfremstilling bearbejder CNC-slibemaskiner eksempelvis mekaniske komponenter til Zeiss- maskiner til halvlederindustrien med en nøjagtighed på 0,001 millimeter.

De mekaniske komponenter anvendes i måleapparater til automatisk kvalitetssikring under waferproduktion. De fremstillede emner bearbejdes automatisk og får finish samtidigt i fem akser, fremhæves det.

Endvidere fik forbundspræsidenten demonstreret måle- og reparationssystemerne til fotomasker fremstillet af producenten, da de repræsenterer en nøglekomponent i halvlederfremstillingsprocessen.

Maskerne indeholder den information, der påføres waferen ved lyseksponering.

Derudover præsenteredes multifunktionelt smart glas.

For første gang nogensinde har en teknologi udviklet af virksomheden nemlig gjort det muligt at anvende gennemsigtigt glas eller plast på en lang række forskellige måder.

Informations- og underholdningsindhold kan projiceres på gennemsigtige overflader eller omdannes til et kamera med en billedsensor.

Denne kamerafunktion kan eksempelvis benyttes til ansigtsgenkendelse på et gennemsigtigt vindue i en fordør eller førerovervågning i køretøjer.

Endelig præsenteredes også mikroskopisystemet Zeiss Lattice Lightsheet 7 til skånsom 3D-billeddannelse af levende celler, som vandt Deutscher Zukunftspreis (den tyske fremtidspris) i 2022.

Besøget var en del af initiativet Werkstatt des Wandels, hvor forbundspræsidenten besøger virksomheder, forskningsinstitutioner og projekter, der viser, hvordan fremtiden i Tyskland kan formes med opfindsomhed, initiativ og engagement, fremhæves det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik