Teknovation Logo
robot

 
  • Iglidur i230 hedder det aktuelt lancerede mere varmebestandige SLS 3D-printmateriale.

27. marts 2024, kl. 10:14 

Iglidur i230 kan modstå temperatur på 110 grader

Tyske Igus introducerer med Iglidur i230 et 3D-printmateriale til polymeremner, der tåler temperaturer på op til 110 grader Celsius. Desuden er det fri for PTFE og omkring 80 procent mere slidstærkt end det klassiske PA12.


Øget efterspørgsel på 3D-printede glidelejer til applikationer med høje omgivelsestemperaturer er steget, og derfor har Igus udviklet et SLS-printmateriale kaldet iglidur i230, der kan klare anvendelsestemperaturer op til 110 grader, fortæller materialeudvikler Paul Gomer, Igus GmbH i Köln.

Igilgur har bestået tests i certificerede eksterne laboratorier i overensstemmelse med DIN EN ISO 75 HDT-A og HDT-B, og således bevist varmebestandigheden, påpeger han videre. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det pulverformede trykmateriale kan anvendes til selv langvarige anvendelsestemperaturer på 110 grader. Det kan endda modstå ekstreme temperaturer på op til 170 grader i kortere perioder uden at blive deformeret.

Materialet er også elektrostatisk afledende og beskytter dermed maskiner og systemer mod elektrostatiske udladninger, som i værste fald kan forårsage brande og eksplosioner. Iglidur i230 er, som mange andre Igus-materialer, også fri for PTFE.

"3D-printede glidelejer fremstillet af Iglidur i230 har en betydeligt længere levetid, øger effektiviteten af maskiner, systemer og køretøjer og reducerer behovet for vedligehold," siger Paul Gomer. Samtidig har materialet omkring 50 procent højere mekanisk styrke end Igus' hidtidige bedste 3D-printmateriale, PA12 ved stuetemperatur. Desuden kunne materialet modstå et tryk på 94 MegaPascal i bøjningstest.

"Det gør det for eksempel muligt at opnå den samme komponentstyrke i glidelejer med en tyndere vægtykkelse og spare plads og vægt i kompakte installationspladser," understreger Paul Gomer.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver Igus, at brugere af de 3D-printede glidelejer af Iglidur i230 vil slippe for tidskrævende eftersmøringsarbejde. Faste smøremidler er integreret i SLS-printmaterialet for at sikre tør drift med lav friktion. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik