Teknovation Logo
robot

 
  • Kombinationen af ​​PMI og det aktuelt tilføjede bibliotek i Calypso gør det muligt at arbejde endnu hurtigere og at være mere produktiv, fremhæver Zeiss.

4. juli 2024, kl. 13:58 

Data sikrer stadig højere præcision

Zeiss introducerer i sin Calypso 2024-metrologisoftware flere funktioner og forbedringer, herunder markant styrket databehandling af data fra koordinatmålemaskiner opnået med taktile og optiske målinger, og dermed også højnet præcisionen uden at gå på kompromis med pålidelighed og ydeevne.


Årets udgave af standardsoftwaren til måleteknologi fra Zeiss; Calypso 2024, kommer med med mange tilføjede funktioner og forbedringer til forskellige brugergrupper, fremhæver producenten.

"Vores kunder forventer et højt niveau af præcision kombineret med absolut pålidelighed og øget ydeevne. Med Calypso-softwaren har vi tilbudt dette i over 25 år," forklarer Head of Global Software Sales Christoph Grieser, Zeiss Industrial Quality Solutions. 

I Calypso 2024 kan brugere bruge produkt- og produktionsoplysninger, PMI, til at oprette inspektionsplaner baseret på et såkaldt GD&T-bibliotek. I kvalitetsstyringssammenhæng betyder det for eksempel, at Cad-modellen af ​​et emne er beriget med form- og positionstolerancer. Denne information genererer sammenlignelige måleresultater. Derfor gør kombinationen af ​​PMI og GD&T-biblioteket i det nu muligt at arbejde endnu hurtigere og at være mere produktiv, fremhæver Christoph Grieser.

Optiske sensorer bliver i stigende grad brugt i hele branchen i kombination med koordinatmålemaskiner - og også her understøtter Calypso evaluering og analyse af optiske data med sine mange funktioner. Med refleksionskorrektion øger softwaren robustheden af ​​eksempelvis kantdetektering, da påvirkningen af ​​overfladefinish reduceres. Derudover giver mosaikfunktionen brugerne en ny måde at skabe et stort billede ud fra flere små billeder, for eksempel for at identificere store QR-koder.

Calypso 2024 understøtter også kombinationen af ​​Zeiss LineScan og et drejebord til fire-akse-målinger, hvilket reducerer antallet af nødvendige positioner for RDS leddelt sondeholder. En omlægning af sensoren er ikke nødvendig, så brugerne nu kan udføre måleopgaver hurtigere og med øget ydeevne.

I årets software er der også forbedringer i måling af forbundne kurver med Calypso-kurve og flere filtre til friformede overflader i Calypso freeform.

"Disse og andre forbedringer fremskynder måletiderne og hele analyseprocessen," forklarer Grieser.

Inden for gearmetrologi kan brugerne desuden drage fordel af Zeiss' Gear Pro 2024-software, hvor man kan fuldende evalueringsmulighederne for støjanalyse på tandhjulets flanker.

Med ordrespektrumanalysen, den faktiske-aktuelle sammenligning og den seneste farvekodede topografivisualisering, inklusive en evaluering af bølgens helix-vinkel, tilbyder softwaren nu yderligere kraftfulde analyseværktøjer til e-mobilitetsområdet, anfører Grieser videre:

"Med Zeiss Calypso 2024 har vi skabt et benchmark inden for metrologi og udvider løbende produktet: Uanset om det er mindre tricks, der kan forbedre evalueringsprocessen for vores kunder hurtigt og nemt eller helt nye funktioner, er det vigtigt for os, at vi forbedrer brugernes hverdag og være med til at tage kvalitetssikringen til et nyt niveau," siger Grieser. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik