12. september 2024, kl. 11:24
&BS Intertec meddeler, at man har vundet kontrakter på det banebrydende ITER-fusionsenergiprojekt, og derved styrker sin position i Big Science med væsentlige opgaver på det internationale ITER-projekt i Frankrig.
Taastrup-baserede B&S Intertec, som indgår som division af Intertec Group, har i forlængelse af succesfulde opgaver for CERN og ESA, nu vundet kontrakter på det banebrydende ITER-fusionsenergiprojekt.
International Thermonuclear Experimental Reactor, ITER, er ambitiøst videnskabeligt fremskridt af global betydning. Dets mål er ikke mindre end at skabe en ny, ren og næsten uudtømmelig energikilde baseret på fusionskraft - den samme proces, der driver solen, oplyser administrerende direktør Christian Jensen, B&S Intertec:
”Hos B&S Intertec har vi specialiseret os i at levere uovertruffen teknisk ekspertise til inspektion af leverancer for at sikre fejlfrie resultater. På opgaven for ITER vil B&S Intertec håndtere inspektionen af de såkaldte "Feeders", vitale komponenter der transporterer helium og elektrisk strøm til de superledende magneter omkring tokamakken,” siger Christian Jensen, og fortsætter:
”Men vores engagement stopper ikke her. Vores kontrakt med ITER omfatter også reparation af eventuelle fejl og mangler, der kan udbedres på stedet af vores ingeniører. Og ITER har også anmodet B&S Intertec om at stille industrielle elektrikere til rådighed for udførelse af diverse elektriske arbejder på Feeders”.
Denne betydelige kontrakt løber i første omgang over to år med en mulighed for forlængelse i yderligere to år.
”Denne kontrakt åbner døren til nye og spændende muligheder for B&S Intertec. Vi er i øjeblikket i gang med at byde på et stort udbud vedrørende vedligeholdelse af ITER's køle- og kryo-systemer. For at gøre dette, er B&S Intertec i konsortium med en kendt fransk industrigruppe,” siger Christian Jensen, og centerchef Nikolaj Zangenberg, Teknologisk Institut, supplerer:
”Dette er et godt eksempel på hvordan Big Science-markedet er forbundne kar i et økosystem, hvor én opgave ofte leder til den næste, og hvor opgaver på én facilitet bruges som reference når der tildeles opgaver andre steder".
Sammen med Søren Bang Korsholm, DTU Fysik, startede han i 2010 BigScience.dk, og begge glæder de sig over at opleve, at danske virksomheder, der er kompetente og griber chancen, kan være med til at bidrage til opbygningen af en forskningsfacilitet.